Saturday, August 27, 2011

Ramadhan ke 27

Assalamulaikum semua..
ape khabar?
lama tak berupdate blog ni..hehe
hari ni hujan renyai2 kat luar umah..dingin rasa nye...
hari ni nak kongsi sikit citer..

hari ni kak siti bagi kad raya kat saya..
comel tak..hehe..terima kasih kak siti..duit raya tak der ker?hehe..grau je..selamat hari raya juga.maaf zahir batin. nanti farez bagi kak siti kad raya juga..=p

pada sesiapa yg nk lebih mengenali dia...

ni link blog comel dia..http://sayaygpemalu.blogspot.com/

ok..hari ni farez juga nak cerita tentang buku yg farez baru beli
buku ni merupakan terjemahan ke dlm bahasa melayu..dikarang oleh Imam Nawawi.


petikan kata-kata Imam Nawawi :

 Hadis-hadis yang saya kumpulkan itu meliputi targhib (anjuran untuk melakukan amal-amal soleh,dengan menyebutkan keutamaan dan pahalanya berdasarkan al-Kitab atau as-Sunnah yang dituangkan dalam bentuk berita gembira)

buku ini terdapat dua jilid yang mengandungi panduan2 kehidupan dan amalan-amalan yg menjamin kebahagian di dunia dan akhirat..buku ni juga mengumpulkan hadis-hadis yg sahih yg di ambil dari perawi-perawi hadis yang masyhur cth. Imam Bukhari dan lain2

saya berharap dgn ada buku ni saya dpt meningkatkan keimanan melalui pembacaan nya..dan dpt berkongsi dengan lebih banyak lagi hadis2 di facebook saya.

kepada sesiapa yg berminat boleh la cari dkt kedai buku..terbitan Al-Shafa..tak mahal pun kalau nak mendekatkan diri dengan Allah S.W.T..nanti dapat duit raya pakat ramai2 pi beli..baru bagus..=)

ok setakat ni sahaja buat kali ni..
sekadar berkongsi

1 berkata-kata:

cik menanti said...

duit raye kne tggu akak dpt pngkat dr.prof..hahahaha;p..yosh2 yoshi!:)